mandag den 7. december 2009

Giedo Primo Info

Giedo Primo er en odenseanske musiker, som gennem en årrække har forsøgt at udvikle sin egen mærkværdige form for elektronisk musik. Gennemgående elementer er gammel computerspilsmusik og analog rave-techno, lige som electro, acid og breakcore også har været nævnt. I sidste ende kan man dog ikke sige at Giedo Primo lyder som nogen af delene, og måske er det nemmest blot at placere ham som en del af den særlige odenseanske stil, som kaldes skrot.

Gennem det meste af karrieren har Giedo Primo først og fremmest været et live-navn, og dette har også været afgørende for det musikalske udtryk. I modsætning til den meste anden electronica er musikken her lavet på en bunke forbundne hardware-maskiner frem for med softwareprogrammer, og selv de numre som siden er blevet udgivet, er spillet og optaget live, i ét take hjemme i soveværelset, og uden brug af computer eller andre former for flersporsteknik. Dette resulterer i en mere løs og "skramlet" lyd - man kunne kalde den lo fi - som samtidig giver hvert nummer en unik karakter, der aldrig helt vil kunne genskabes. Til Giedo Primos koncerter giver det desuden rig mulighed for variation og improvisation, samt en uforudsigelighed og publikumskontakt som sjældent ses i elektronisk live-sammenhæng, og som gør, at der aldrig er to Giedo Primo-koncerter der er ens.

Foruden solo-produktionerne arbejder Giedo Primo også med en række andre musikalske projekter. Først og fremmest er han halvdelen af den gamle odenseanske hardcore/acid/skrot-duo Genespleizer, men derudover er han også involveret Organbox med Ras Bolding, lige som han har spillet med den uberegnelige improvisations-konstellation Ekkoregimet samt avant-garage rockgruppen The Live Museum. Endelig er det også muligt at opleve Giedo Primo som DJ, af og til under navnet Giedo Secundus.

Denne blog vil løbende blive opdateret med nyt om kommende koncerter og udgivelser og andet relevant. Den fungerer dog også som en slags Giedo Primo-hjemmeside, med discografi, historie, billeder og links. Skulle man have lyst til at booke en Giedo Primo-koncert, eller hvis man har andre ideer, kommentarer eller forslag, så er man også meget velkommen til at gøre det her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar